واکنش روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تحولات غزه و فلسطین بیانیه اتحادیه اروپا و ۹ کشور در خصوص طرح نظامی جدید اسرائیل شهادت ۲ برادرزاده رئیس دفتر حماس در حمله توپخانه‌ای به شرق غزه وزیر کابینه اسرائیل: می‌خواهیم نوار غزه را موقتاً اشغال کنیم جزئیات دیدار سفیر ایران در عربستان با عراقچی پاسخ اروپا و اوکراین به شرط پوتین برای پایان جنگ کشته شدن ۶ نظامی ارتش لبنان در جنوب لبنان سفرای جدید ۹ کشور خارجی رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کردند رئیس پارلمان عراق: طرح اسرائیل برای تسلط کامل بر غزه را محکوم می‌کنیم مسکو: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله خارجی باشد فیدان: اسرائیل به دنبال اشغال یا تضعیف کشور‌های منطقه است درگیری خونین ارتش پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان ده‌ها کشته بر جای گذاشت محمد رعد: تحویل سلاح مقاومت خودکشی است و ما خودکشی نمی‌کنیم منبع آگاه: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام می‌شود

چامسکی:تقابل اسرائیل با آمریکا آشکار شده است

«نوآم چامسکی» فیلسوف و زبان‌شناس برجسته آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره در اشاره به اظهارات اخیر مقام‌های صهیونیست، آنچه اکنون در روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا در حال رخ دادن است را بسیار قابل توجه خواند و گفت اولین بار است که رهبری این رژیم آشکارا از رهبری آمریکا گسسته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 10
کد خبر: ۱۷۹۲۰۲

به گزارش راهبرد معاصر چامسکی گفت: در واقع، اولین بار است که رهبری اسرائیل آشکارا از رهبری آمریکا دور شده و دولت جدید (کابینه نتانیاهو) بویژه شخصیت‌های مهم آن مثل بن گویر (وزیر امنیت داخلی تل‌آویو) و اسموتریچ (وزیر دارایی رژیم صهیونیستی) به راحتی به ایالات متحده می‌گویند «گمشو».

چامسکی افزود: نتانیاهو اظهارات تندی را با گفتن این که «ما یک کشور مستقل هستیم و کاری را که می‌خواهیم انجام می‌دهیم، به آنچه شما می‌گویید اهمیت نمی‌دهیم» بیان کرد. اولین بار است که تقابل به این روشنی (آشکار شده) است و مشخص نیست آمریکا چطور پاسخ خواهد داد.

وی ضمن بیان این که «برای اولین بار تاکنون، دو یا سه سال پیش، یک آمریکایی یک نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا قانونی را معرفی کرد که در آن از آمریکا درخواست کرد کمک به اسرائیل را با توجه به قانون ایالات متحده مورد بازبینی قرار دهد»، افزود «فکر می‌کنم همه این‌ها در حال جلو رفتن است و در آینده می‌تواند منجر به تغییرات بزرگ شود». به گفته وی، این تا حد زیادی بر مبنای تغییرات اساسی در افکار عمومی است.

اخیراً اظهارات بایدن رئیس جمهور آمریکا که در آن خواستار کنار گذاشته شدن اصلاحات قضایی جنجالی مد نظر نتانیاهو شده بود، واکنش شدید اعضای کابینه وی را به همراه داشت و عصبانیت ایتمار بن‌گویر وزیر امنیت داخلی تل‌آویو را برانگیخت.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از اظهارات بایدن انتقاد و آن‌ها را مصداق «دخالت در امور داخلی اسرائیل» توصیف کرد. ایتمار بن گویر به رئیس جمهور آمریکا و رویکرد کاخ‌ سفید در خصوص تحولات سرزمین‌های اشغالی حمله کرد و گفت: «آن‌ها باید درک کنند که اسرائیل یک کشور مستقل است و ستاره دیگری در پرچم ایالات متحده نیست».

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم طی پیامی توئیتری مجدداً از مواضع کابینه خود برای ایجاد تغییرات ساختاری در نظام قضایی رژیم صهیونیستی دفاع کرد و در جواب بایدن نوشت: «اسرائیل کشوری مستقل است که تصمیمات خود را بر اساس خواست مردم خود می‌گیرد و نه بر اساس فشارهای خارج از کشور از جمله بهترین دوستان».

تنش ایجاد شده بین مقامات کاخ‌ سفید و اعضای کابینه تل‌آویو موجب شد تا یائیر لاپید رئیس مخالفان در سرزمین‌های اشغالی در خصوص تبعات آن هشدار دهد‌. او در پیامی توئیتری ضمن محکوم کردن مواضع کابینه نتانیاهو، نوشت: «اسرائیل برای چندین دهه نزدیک‌ترین متحد ایالات متحده بود، افراطی‌ترین دولت در تاریخ این کشور طی سه ماه آن را خراب کرد»./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار